19 Temmuz 2013 Cuma


PASTANE KANEPESİ

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET YAŞMAYA
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 YEMEK KAŞIĞI TOZŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 YUMURTA SARISI
ALDIĞI KADAR UN(KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA)

İÇ MALZEME

250 GR TATLI LOR
YARIM DEMET MAYDONOZ
TUZ


YAŞMAYA 1 BARDAK ILIK SUDA ERİTİLİR İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKERDE EKLENEREK KARIŞTIRILIR.DERİN BİR KABIN İÇERSİNE SÜT,SIVIYAĞ,TUZ VE HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIM EKLENİR.UN ELENEREK EKLENİR VE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINA GELENE DEK YOĞURULUR.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP TEPSİYE DİZİLİR.ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR.25-30 DK 180 C FIRINDA PİŞMEYE BIRAKILIR.PİŞME İŞLEMİNDEN SONRA SOĞUMAYA BIRAKILIR.POĞAÇALAR YARIM AY ŞEKLİNDE ORTADAN BIÇAK YARDIMIYLA KESİLİR.TAMAMINI KESERSENİZ İÇ MALZEME DAĞILIR.HAZIRLADIĞIMIZ İÇ MALZEME 1 KAŞIK YARDIMIYLA POĞAÇA İÇLERİNE YERLEŞTİRİLİR.SERVİSE HAZIRDIR AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder