19 Temmuz 2013 Cuma

VİŞNELİ CHEESE KEK
        ÜST KREMA İÇİN

400 GR LABNE PEYNİRİ
1 YUMURTA
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 PAKET KREM ŞANTİ (1 SU BARDAĞI SOĞUK SÜTLE ÇIRPILMIŞ)
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER

        ALT TABAN İÇİN

2 PAKET ETİ BURÇAK BÜSKÜVİ
50 GR TEREYAĞI(MARGARİNDE OLABİLİR AMA TEREYAĞINI TAVSİYE EDİYORUM)
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

         ÜST SOS İÇİN

VİŞNE,FRAMBUAZ,ÇİLEK,LİMON HERHANGİ BİRİ İSTEĞE BAĞLI 1 SU BARDAĞI KADAR 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKERLE ÇIRPILIR YADA TANE TANEYKEN MEYVELER ŞEKERLE HARMANLARIN 1 ÇAY KAŞIĞI NİŞASTA EKLENİR 15 DK TAVADA MEYVE ÖZSUYUNU BIRAKSIN DİYE KARIŞTIRILIR.SOĞUDUKDAN SONRA PASTANIN ÜZERİNE TAMAMEN KAPLICAK ŞEKİLDE DÖKÜLÜR BUZDOLABINDA 1 GECE BEKLERSE DAHA DA GÜZEL OLUYOR AFİYET OLSUN.

YAPILIŞI

50 GR TEREYAĞI ERİTİLİP SOĞUTULUR.BÜSKİViLER RONDODAN GEÇİRİLİR.İÇİNE TARÇIN VE ŞEKER EKLENİR ERİMİŞ YAĞ İLE BERABER İYİCE KARIŞTIRILIR.ORTA BOY KELEPÇELİ KALIBIN DİBİNE EL YARDIMIYLA BASTIRILARAK YAYDIRILIR.BİSKÜVİLER TAMAMEN EZİLMİŞ OLUP TOPAK TOPAK OLMAMALIDIR (KALIPDA DÜZGÜN DURMASI İÇİN).KALIBIMIZ 20 DK BOZDOLABINDA SOĞUMAYA BIRAKILIR.
KREMA İÇİN ÖNCE YUMURTA VE ŞEKER KÖPÜRENE KADAR ÇIRPILIR.SONRASINDA LABNE EKLENİR EN SONDA DİĞER MALZEMELER VE ÇIRPILIR..SOĞUMUŞ OLAN BİSKÜVİLİ KALIBIMIZIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR. VE 150 C DE 40-45 DK PİŞİRİLİR.ÖNEMLİ OLAN PİŞMEYE YAKIN KEKİN TAM ORTASINDA HAFİF BİR PİŞMEMİŞLİK OLMASIDIR.CIVIK DEMİYORUM AMA YUMUŞAKLIK ELİNİZLE DOKUNDUĞUNUZDA JÖLE GİBİ HAREKET EDER.BÖYLE BİR DURUMDAYKEN KEKİ KAPATMALI 10 DK DAN FAZLA FIRINDA TUTMADAN SOĞUMAYA BIRAKMALISINIZ YOKSA KEK DE ÇATLAMALAR MEYDANA GELİR.SOSUMUZUDA EKLEDİKMİ OH MİSS CHEESE KEK.




   











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder