19 Temmuz 2013 Cuma

ŞEVKET-İ BOSTAN

                                                       


                                    ŞEVKET-İ BOSTAN

Malzemeler:

  • 500 gr şevketi bostan(Ayıklanmış alınır)
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 5-6 su bardağı sıcak su

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı silme un
  • Tuz

Yapılışı:



  • Ayıklanmış Şevket-i bostanların yeşil kısımlarını ve sap kısımlarını kesin ve 3-4 cm boyunda doğrayın bol su altında yıkayın.
  • 1 adet limon sıktığınız bol suda 15 dakika kadar bekletin. Sudan aldığınız şevketleri süzülmeye bırakın.
  • Tencereye etlerinizi alıp suyunu salıp çekinceye ve üzeri hafifçe karamelize oluncaya kadar kavurun.
  • Etlere yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve zeytinyağını ekleyerek 1 dakika kadar kavurun.
  • Süzülen şevket-i bostanları ekleyip rengi değişinceye kadar soteleyin.
  • 4 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte etle ve şevketler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırıp kontrol ederek pişirin.
  • Pişmesine yakın yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu küçük bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan azar azar ilave ederek sulandırın.1 taşım kaynatın ve ocaktan alın.Afiyet olsun:)









  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder