ŞEVKET-İ BOSTAN
ŞEVKET-İ BOSTAN
Malzemeler:
- 500 gr şevketi bostan(Ayıklanmış alınır)
- 250 gr kuşbaşı et
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 5-6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı silme un
- Tuz
Yapılışı:
Ayıklanmış Şevket-i bostanların yeşil kısımlarını ve sap kısımlarını kesin ve 3-4 cm boyunda doğrayın bol su altında yıkayın.
1 adet limon sıktığınız bol suda 15 dakika kadar bekletin. Sudan aldığınız şevketleri süzülmeye bırakın.
Tencereye etlerinizi alıp suyunu salıp çekinceye ve üzeri hafifçe karamelize oluncaya kadar kavurun.
Etlere yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve zeytinyağını ekleyerek 1 dakika kadar kavurun.
Süzülen şevket-i bostanları ekleyip rengi değişinceye kadar soteleyin.
4 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte etle ve şevketler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırıp kontrol ederek pişirin.
Pişmesine yakın yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu küçük bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan azar azar ilave ederek sulandırın.1 taşım kaynatın ve ocaktan alın.Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder